LURD

Lurd je najveće i najposjećenije Marijansko svetište na svijetu. Mjesto gdje se Majka Božja ukazala najsiromašnijoj  djevojčici Bernardici i preko nje već više od 150. godina izvodi tolika čudesa. Lurd je mjesto molitve, mjesto mira, mjesto pokore, mjesto milosti i mjesto tolikih čudesa. O Lurdu se mogu pisati knjige i knjige, ali  to sve je gotovo ništa. Lurd treba posjetiti i samo tako može se doživjeti njegova veličina i značenje.

Tolike molitve, procesije, kupanje u svetoj vodi, križni put, priča o Bernardici  itd. jednostavno smekšavaju svaku ljudsku dušu, pa čak i dušu svojevremeno najvećeg protivnika Crkve, književnika Emila Zole.

Briga o bolesnicima svih vrsta i svih uzrasta  još uvijek  je neispričana. Prosječan stanovnik „napredne“ Europe to jednostavno ne može ni zamisliti. To se može vidjeti samo u Lurdu i možda je to najveće čudo koje nikada ne prestaje.

Lurd je relativno malo mjesto sa oko 16 000 stanovnika i sa oko 400 hotela. Ako ne računamo samo svetište gdje se gotovo sve događa, župnu crkvu Sv. Petra i Stari grad u njemu se i nema gotovo što vidjeti, zato tamo klasični turisti rijetko zalaze, ali zahvaljujući tolikim hodočasnicima, u Francuskoj jedino milijunski Pariz ima više  posjetitelja na godinu.

PROGRAM U IZRADI