AKVILEJA, ITALIJA-ANTIČKA METROPOLA PDF Ispis E-mail
AKVILEJA- ANTIČKA METROPOLA-UDINE, GRADO
24. Lipanj,2017.
29. Srpanj,2017.
26. Kolovoz,2017.
POLASCI IZ : ZAGREBA,KARLOVCA, RIJEKE
Cijena: 190,00 kn
(jednodnevno putovanje autobusom)
SVE UKLJUČENO U CIJENU-BEZ PRIJEVARE!!!

 

Polazak iz Zagreba u 7:00 sati. Vožnja preko Ljubljane i Trsta do Akvileje (čijoj Biskupiji su pripadali nekada i naši krajevi) razgled starog antičkog grada s mozaicima.Akvileja je bila jedan od najvećih gradova Rimskog Carstva, među najživljim zajednicama zapadnog ranog kršćanstva, kao i jedna od najvažnijih antičkih luka na Jadranskom moru, polazišna točka glavnih trgovačkih, kulturnih i vojnih putova prema sjeveroistočnoj Europi. Osnovali su ga Rimljani 181. godine pr. Kr. Tijekom srednjeg vijeka postala je stjecištem religija, proglašena je sjedištem biskupije i patrijarhata ugašenog tek 1751. godine. Odbor za svjetsku baštinu (The World Heritage Comittee) prepoznao je Akvileju kao jedan od najvećih i najbogatijih gradova Rimskog Carstva, cjelovit primjer antičkog rimskog grada na sredozemnom području, uglavnom nedirnut i sačuvan pod zemljom, i uvidio da sklop patrijarhove Bazilike dokazuje presudnu uloge Akvileje u širenju kršćanstva diljem Europe u ranom srednjem vijeku.

Nakon razgleda antičke Akvileje uputiti ćemo se prema malom gradiću Grado koji je na neki način postao nasljednik velike antičke Akvileje. Tu ćemo razgledati dvije poznate povijesne znamenitosti crkvu sv. Eufemiju s krstionicom te Baziliku Santa Maria della Grazie.

Nastavak putovanja poslijepodne prema Udinama. Dolazak u Udine, kratki razgled… Mogućnost shoppinga.. Povratak u Zagreb u kansim večernjim satima.

 Cijena aranžmana iznosi: 190 ,00 kn

 Rok prijave: 7 dana prije puta

 Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

 

Cijena uključuje: prijevoz turističkim autobusom, ulaznice za Akvileju, , stručnog pratitelja, putno osiguranje, pdv za usluge u tuzemstvu, organizacija i vodstvo.

Odgovorni organizator putovanja: Kraljica Mira d.o.o. Polica jamčevine i od odgovornosti kod Euroherc osiguranja d.d.

 SRETAN PUT I UGODAN BORAVAK ŽELI VAM „KRALJICA MIRA“

ID KOD : HR-AB-01-080297262

TRGOVAČKI CENTAR „BORONGAJ“ Krešićeva 32 (okretište Borongaj, etaža -1)

tel: +385 1 550 6306 PON-PET: 9:00-17:00